Felnőtt fül-orr-gégészet

Kedves betegeim számára a rutin fül-orr-gégészeti vizsgálatokon felül a következő vizsgálatokat és beavatkozásokat tudom biztosítani.

Orr endoscopos vizsgálata: 0 és 30 fokos teleszkópok lehetővé teszik, hogy az orrüreget teljes hosszában illetve műtétek után a melléküregeket megvizsgálhassuk nagy nagyítás mellett, olyan területeket is látótérbe tudunk hozni, amelyek szabad szemmel nem láthatóak. Nemcsak a diagnosztika, hanem bizonyos esetekben terápiás beavatkozás is lehetséges a vizsgálat kapcsán.

Fiberscopos orr-garat-gégetükrözés: Egy speciális flexibilis kamera segítségével a teljes orrüreget, orrgaratot, száj-, es algaratot valamint a gégét, beleértve a hangszalagokat tudjuk az eszközzel közelről, nagy felbontásban ēs nagyítással látótérbe hozni, mellyel különféle elváltozásokat korán felismerhetünk, legyen az egy rosszindulatú daganat, gyulladás vagy esetleg egy savas reflux.

Mikroszkópos fülvizsgálat: Nagy nagyítás mellett a hallójárat, dobhártya  ès a dobüreg kóros folyamatait tudjuk pontosan megítélni. Mikroszkóp segítségével az un. ventillációs tubus behelyezésére, kivételére es a dobhártyán végzett egyéb műtéti, beavatkozásokra nyílik lehetőségünk.

Ambulanter műteti beavatkozások:

  • Bőrben és bőralatti szövetekben elhelyezkedő elváltozások kimetszése hagyományos valamint radiofrekvenciás eszközzel.
  • Alsó orrkagylók radiofrekvenciás kezelése (allergia, horkolás, orrdugulás kezelése kapcsán).
  • Nyelvgyök, lágyszájpad és nyelvcsap radiofrekvenciás kezelése (horkolás kezelése kapcsán).
  • Szájüreg jóindulatú elváltozásainak eltávolítása.
  • Ventillációs tubusok behelyezése-kivétele.
  • Hallásjavító készülékekhez fülilleszték vétele.
  • Úszódugók mintavétele és rendelése.

Műtéti előjegyzés: A fül-orr-gégészeti műtetek teljes palettájára előjegyzést tudok igény szerint adni.

Minden vélemény számít!